Waar kan ik ALMI-steenknippers bestellen?

ALMI maakt gebruik van een dealernetwerk met wederverkopers. ALMI verkoopt dus niet rechtstreeks aan eindgebruikers. Neem contact op met ALMI voor het dichtstbijzijnde verkooppunt.

Wat is de levertijd?

Al onze producten zijn in principe uit voorraad leverbaar.

Wat is een lamellen knipper?

Lamellen knippers zijn gemaakt voor het knippen van gebakken materiaal met een onregelmatig van maximaal vier mm. Bij een lamellen knipper bestaat het mes uit losse snijtanden. De snijtanden zijn verend opgenomen in de gevulkaniseerde meshouders (boven en onder). De verende werking maakt het mogelijk dat het mes zich aan het oppervlak van de steen kan aanpassen waardoor de druk van het mes gelijkmatig wordt verdeeld over de steen.

Wat is de levensduur van een stenenknipper?

De levensduur is minimaal vijf jaar. En ALMI geeft maar liefst twee jaar garantie op alle typen stenenknippers. Verder heeft ALMI van machines tot tien jaar na productiedatum onderdelen beschikbaar. Kortom, ALMI garandeert kwaliteit en een lange levensduur.

Kan een hydraulische steenknipper een hele dag gebruikt worden zonder de accu op te laden?

Een hydraulische knipper kan een gehele dag gebruikt worden wanneer de accu volledig is geladen. Bijladen tijdens gebruik is ook mogelijk. De accu staat in de zwarte accubak die aan de zijkant van de knipper hangt. De accubak heeft een ingebouwde acculader. Het opladen is eenvoudig: de accubak van de knipper afpakken en naar een oplaadplek brengen.

U bent vergeten de accu op te laden? wat nu?

Een hydraulische knipper beschikt over een ingebouwde acculader. Wanneer de acculader wordt aangesloten op het lichtnet begint deze met laden. Tijdens het laden kan de knipper gewoon gebruikt worden.

Welke knippers zijn geschikt voor kalkzandsteen?

Alle knippers zijn in principe geschikt voor het knippen van kalkzandsteen. De AL50KS en AL65KS zijn specifiek voor kalkzandsteen gemaakt.

Wat is het verschil tussen een AL33 EASY en een AL33D EASY?

De AL33 EASY heeft verende draagplaten en de AL33D EASY heeft vaste draagplaten die iets onder het mes liggen. Hierdoor ligt de steen schuin op de draagplaat en wordt deze ook schuin geknipt.