Uitleg over aanduiding, maten en uitvoering

ALMI steenknippers komen in verschillende maten en uitvoering.

Deze zijn benoemd met een nummer en eventueel een type aanduiding.

De eerste twee letters (AL) geeft aan dat het om het vertrouwde ontwerp van ALMI Machinefabriek gaat.

Vervolgens volgen er twee cijfers, dit geeft de breedte van het mes in centimeters aan.

Daarna kan er een aanduiding volgen welke hieronder benoemd wordt.

Tot slot wordt er bij de elektrisch-hydraulische lijn afgesloten met een getal, dit heeft de knipkracht aan in tonnen.

Aanduiding Uitleg
Nummer Lengte van de messen.
D Uitvoering met vaste draagplaat, voor het schuinafknippen van stenen.
S Uitvoering met een flexibel opgestelde snijtanden in plaats van een vast mes.
U Uitvoering met extra kniphoogte voor het knippen van grote stenen.
UT Uitvoering met extra kniphoogte en grotere draagplaten om groot materiaal te ondersteunen.
KS Uitvoering speciaal ontwikkeld voor het knippen van kalkzandsteen.
SH Hydraulische uitvoering.
KSH Hydraulische uitvoering voor het knippen van kalkzandsteen.
T Stenenuithaler en Tafel

 

Om de juiste knipper te kiezen, moet u vooral letten op het soort en de grootte van de stenen die u wenst te kunnen knippen. Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

AL16SP

De AL16SP is de nieuwste ontwikkeling van ALMI Machinefabriek op het gebied van steenknippers. Deze steenknipper is speciaal ontwikkeld voor het knippen van steenstrips. Steenstrips worden toegepast in de prefab woningbouw. Hierbij worden muren of schoorstenen beplakt met steenstrips en omdat het hier om zichtwerk gaat moeten deze steenstrips extreem strak geknipt worden.

Voor meer informatie vraag een demo aan!

AL15 EASY

De AL15 EASY is de nieuwe ontwikkeling van ALMI Machinefabriek, deze steenknipper onderscheidt zich van de rest door het lage gewicht en de nieuwe Easy Cutting Power technologie.

 

AL33 EASY

Het origineel van ALMI, maar dan uitgevoerd met één hendel. Al meer dan 40 jaar is de AL33 de 1e keus van de professionele stratenmaker. De AL33 EASY is de doorontwikkelde versie van de AL33, uitgevoerd met het vernieuwde gepatenteerde Easy Cutting Power technologie. Hierdoor is de steenknipper met één hendel te bedienen en knipt de steenknipper maar liefst 20% lichter.

AL43SH14

De gepatenteerde elektro-hydraulische steenknippers zijn uitgerust met 5 cilinders op rij. Dit door ALMI Machinefabriek B.V. ontwikkelde en gepatenteerde systeem, zorgt ervoor de dat de druk altijd gelijk verdeeld wordt over het te knippen oppervlak, met als resultaat een strakke en rechte knip. Deze steenknippers zorgen voor verbeterde werkomstandigheden van de gebruiker. Met één druk op de knop worden de meest uitlopende steensoorten in een seconde, zonder krachtinspanning, op maat geknipt. Deze AL43SH14 is uitgevoerd met een accubak met daarin een onderhoudsvrije batterij en een lader. Met een geladen batterij kan de gehele dag gewerkt worden en na werktijd kan de accubak eenvoudig van de steenknipper afgenomen worden om de batterij ‘s nachts te laden. De steenknipper is uitgevoerd met biologisch afbreekbare olie.

 

AL43U EASY

De AL43U EASY is de verbeterde AL43U inclusief gepatenteerde Easy Cutting Power technologie. Het knippen van grote stenen gaat nu nog eenvoudiger en is daardoor kinderspel geworden!

AL43 EASY

De AL43 EASY is de grote broer van de AL33 EASY. De verlengde hefboom en het grotere knipoppervlak stelt deze steenknipper in staat om eenvoudig tegels te knippen.

AL43SH21

Probleemsoorten zoals graniet en natuursteen kunnen met één druk op de knop geknipt worden door de AL43SH21. De gepatenteerde elektro-hydraulische steenknippers zijn uitgerust met 5 cilinders op rij. Dit door ALMI Machinefabriek B.V. ontwikkelde en gepatenteerde systeem, zorgt ervoor de dat de druk altijd gelijk verdeeld wordt over het te knippen oppervlak, met als resultaat een strakke en rechte knip. Deze steenknippers zorgen voor verbeterde werkomstandigheden van de gebruiker. Met één druk op de knop worden de meest uitlopende steensoorten in een seconde, zonder krachtinspanning, op maat geknipt. Deze AL43SH21 is uitgevoerd met een accubak met daarin een onderhoudsvrije batterij en een lader. Met een geladen batterij kan de gehele dag gewerkt worden en na werktijd kan de accubak eenvoudig van de steenknipper afgenomen worden om de batterij ‘s nachts te laden. De steenknipper is uitgevoerd met biologisch afbreekbare olie.

AL33D EASY

De AL33D EASY is een steenknipper uitgerust met vaste draagplaten en het vernieuwde gepatenteerde Easy Cutting Power technologie. Doordat  de draagplaten onder de messen liggen wordt de steen schuin afgeknipt, dit resulteert in strak en nauwkeurig straatwerk.

AL90NSH40

De AL90NSH40 is uitgerust met 10 cilinders op rij. Dit door ALMI Machinefabriek B.V. ontwikkelde en gepatenteerde systeem, zorgt ervoor dat de druk altijd gelijk verdeeld wordt over het te knippen oppervlak, met als resultaat een rechte knip. Natuursteen tot 360 mm hoog wordt moeiteloos geknipt. De AL90NSH40 werkt op 230 Volt en is uitgevoerd met biologisch afbreekbare olie.

AL33

De AL33 is de wereldberoemde steenknipper van ALMI Machinefabriek B.V. Al meer dan 40 jaar lang werken dag in dag uit professionele stratenmakers met de AL33. De standard-line, waarbij de hoogte d.m.v. twee spindels ingesteld kan worden, zijn al sinds de jaren ’70 de vertrouwde steenknippers van ALMI Machinefabriek B.V. In het verleden werd deze lijn geproduceerd in het bekende ALMI-geel. Tegenwoordig is ook deze lijn voorzien van een elektrolytisch verzinkt oppervlak waardoor deze minder snel beschadigd en een nóg langere levensduur heeft. Net als bij de EASY-line, zijn de steenknippers uit de standard-line ook voorzien van een liniaal en gradenverdeling. Dit maakt het werken met ALMI Machine Fabriek B.V. steenknippers nog eenvoudiger.

AL43

De AL43  is uitgerust met een extra lang mes, hierdoor kunnen eenvoudig tegels geknipt worden. Door de verlengbare hefboom worden tegels gemakkelijk geknipt. De AL43 is onderdeel van onze Standard-line.

AL33D

De AL33D is de tweelingbroer van de AL33 maar dan uitgerust met vaste draagplaten waardoor de steen schuin wordt afgeknipt, dit resulteert in extreem strak straatwerk.

AL33S

De AL33S is de speciale S-serie van ALMI deze bestaat uit een serie steenknippers die niet zijn uitgerust met vaste messen, maar met onder en boven een rij flexibel opgestelde hardmetalen (widia)snijtanden.

AL43S

De AL43S is een steenknipper van de S-serie. De steenknipper is uitgerust met flexibele messen en een grote knipbreedte, ideaal voor het knippen van klinkers en tegels.

AL65

Extra grote tegels knippen is voor de AL65 geen probleem, met een knipbreedte van 650 mm is geen steen te breed om doormidden te knippen.

AL90KSH20

De AL90KSH20 is in staat grote blokken kalkzandsteen te knippen, doordat het bed is uitgerust met een kanteltafel en rollen kunnen eenvoudig grote stenen getransporteerd worden.

AL43UT EASY

Net als de AL43U EASY heeft de AL43UT EASY een grote knipbreedte en kniphoogte. Daarnaast is de AL43UT EASY uitgevoerd met extra grote draagplaten om het grote materiaal, zoals kalkzandsteen elementen en trottoirbanden, te ondersteunen.

AL65 EASY

De extra grote AL65 EASY is uitgevoerd met een breed mes en de vernieuwde Easy Cutting Power technologie, hierdoor knipt de AL65 EASY nog lichter.

AL65U EASY

De AL65U EASY is breed inzetbaar door de grote knipbreedte en hoogte, hierdoor kunnen diverse steenproducten geknipt worden. Door het vernieuwde Easy Cutting Power technologie en de verlengbare hefboom is het knippen van steenproducten kinderspel.

AL65UT EASY

De AL65UT EASY is de uitbreiding op de AL65, uitgerust met grote brede draagplaten is het knippen van grote dikke stenen geen probleem voor de AL65UT EASY.

AL65KS EASY

De AL65KS EASY is dé steenknipper voor het knippen van kalkzandsteen. Door de speciale draagplaten inclusief transportbaan kunnen gemakkelijk grote kalkzandsteenblokken getransporteerd worden.

AL33U

Het origineel van ALMI, maar dan een verhoogte versie. Al meer dan 40 jaar is de AL33 de 1e keus van de professionele stratenmaker. De AL33U is de doorontwikkelde versie van de AL33. Deze steenknipper is geschikt voor het knippen van (kalkzand) stenen tot 20cm hoog

AL33U EASY

Het origineel van ALMI, maar dan uitgevoerd met één hendel. Al meer dan 40 jaar is de AL33 de 1e keus van de professionele stratenmaker. De AL33U EASY is de doorontwikkelde versie van de AL33, uitgevoerd met het vernieuwde gepatenteerde Easy Cutting Power technologie. Hierdoor is de steenknipper met één hendel te bedienen en knipt de steenknipper maar liefst 20% lichter. Deze steenknipper is geschikt voor het knippen van (kalkzand) stenen tot 20cm hoog.

AL30T

Met deze robuuste ALMI stenenuithaler, lift u met groot gemak klinkers en tegels verticaal uit het wegdek.

AL50KS

De AL50KS steenknipper is speciaal ontwikkeld voor het knippen van kalkzandsteen, de grote knipbreedte is ideaal voor verschillende maten kalkzandsteen. Speciaal uitgevoerde draagplaten zorgen voor het afvoeren van het knipgruis.

AL50T

Deze tafel is gemaakt voor de AL50KS kalkzandsteen knipper om een ideale werkhoogte te realiseren. Door het ontwerp van de tafel is de kalkzandsteen knipper zonder gereedschap eenvoudig te plaatsten en te verwijderen.