ISO 9001:2015

ALMI streeft naar een efficiënte en hoogwaardige productie. Zo vernieuwt ALMI voortdurend de automatisering van het productieproces opdat hoogwaardige kwaliteit de standaard blijft. De procesbeheersing wordt bovendien gewaarborgd door de ISO 9001:2015-certificering.

Aan het eind van zeventiger jaren is ALMI gestart met robotlassen. Deze ervaring leidde – in 2008 – tot het bouwen van de eerste gerobotiseerde lascel. Dit betreft een handlingrobot en lasrobots. Daarmee worden batchgroottes vanaf één stuks gelast en zijn de omsteltijden minimaal. De lasrobots dragen bovendien bij aan een constante kwaliteit.

 

Kan Ban-systeem

Assembleren bij ALMI gebeurt snel en eenvoudig en wordt ondersteund door een Kan Ban-systeem dat rechtstreeks in contact staat met leveranciers.
ALMI geldt tevens als pionier in de buislasertechniek. Met veel ervaring in het buislaseren loopt ALMI nu duidelijk voorop. Met name door het aandragen van innovatieve productwijzigingen, die veelal uitmonden in goedkope en hoogwaardige productie. U als klant plukt daar direct de vruchten van. Dit geldt ook voor de samenwerking met een Duits metaalbedrijf in de grensregio met een complementair machinepark. Door de productieprocessen en logistiek ‘lean’ te organiseren, is ALMI in staat om klanten een maximale flexibiliteit te bieden. Dit is belangrijk, want OEM-bedrijven hebben dikwijls fluctuaties in hun orderintake.

 

Wereldwijd

ALMI is internationaal actief met een breed assortiment steenknippers, pijpuitslijpers en pijpuitklinkers. Deze producten worden wereldwijd verkocht via een omvangrijk dealernetwerk. Deze combinatie van eigen eindproducten en toelevering aan OEM-bedrijven biedt ALMI mogelijkheden om medewerkers en bedrijfsmiddelen efficiënt in te zetten. Uiteraard in het belang van u als klant.